Childright fund
Ondersteund door vele Nobelprijs winnaars

 

Oude Projecten


Terug naar overzicht

09-02-2017

Vermiste kinderen

Elk jaar worden ongeveer 16.000 mensen worden vermist in Nederland. De meeste van deze mensen zijn te vinden binnen een korte tijd. Een kleine groep blijft vermist. Ze zijn het slachtoffer van een ongeval of misdrijf. Het blijft onduidelijk wat er is gebeurd.

In Nederland vermiste kinderen opgespoord door de politie, in samenwerking met specialisten van het Nationaal Bureau voor Vermiste Personen (LBVP) in Zoetermeer.

LBVP beheert het Vermiste Personen Systeem (VPS). Dit wordt gebruikt voor de registratie van vermiste personen en hun beschrijvingen.

De LBVP werkt samen met het National Center for Missing & Exploited Children (NCMEC).
Deze Amerikaanse organisatie heeft een grote expertise in het opsporen van kinderen. Ze gebruiken dus calles verouderen-foto's. Zij laten zien hoe een kind nu, na een x-aantal jaren ontbreekt, eruit zou kunnen zien. Dankzij deze foto's meer dan 453 vermiste kinderen werden gevonden. Van 17 niet-geïdentificeerde menselijke resten de identiteit kon nog worden getraceerd.

Zowel LBVP als het Korps Landelijke Politiediensten zijn aangesloten op het computernetwerk van het NCMEC.

Op de website van LBVP (www.vermistekinderen.nl) zijn foto's van alle kinderen die ontbreken in Nederland.Terug naar overzicht