Childright fund
Ondersteund door vele Nobelprijs winnaars

 

Oude Projecten


Terug naar overzicht

09-02-2017

Project Tibet

Tibet is een fascinerend land met een indrukwekkende natuur en een unieke culturele
richdom. Temidden van deze pracht meeste Tibetanen wonen in poverty.They strijd voor het opbouwen van een acceptabele levensstandaard. Maar de mogelijkheid om dit te bereiken zeer beperkt. Vooral Chinese invloed heeft hun kansen te minimaliseren.

Er is maar één mogelijkheid voor de Tibetaanse kinderen in de afgelegen regio van Sershul
onderwijs weten te krijgen. het publiek Chinese openbare school. Echter, zijn enige Chinese leraren in dienst die niet weet wat de Tibetanen taal. En de kinderen zelf, variërend van 6 tot 12 jaar oud, niet de Chinese taal te leren kennen.
Het gevolg is dat het meer een vorm van een kleuterschool in plaats van een plek waar iets nuttigs geleerd kan worden. In de loop van 2007 kreeg de groep kinderen hun lessen in een tent buiten de
dorp Junyong die ligt op 25 kilometer van de stad Sershul.This is geleidelijk uitgebreid tot een complex waar bijna 400 kinderen, niet alleen het krijgen van elementaire collegegeld nu, maar ze leven ook in het internaat, die deel uitmaakt van de Ju Mipham Onderwijs centre.There vormt zijn beide Tibtan en Chinese leraren en 5 jonge meisjes werken als onderwijs-assistenten, het onderwijzen van de jongste kinderen om te lezen en spellen.

De kinderen worden opgevangen door de oudere vrouwen zonder familie; op deze manier
ze leven, te leren en samen te werken. De voornaamste doelstelling van dit project is om het aantal klaslokalen te verhogen tot secundair onderwijs mogelijk te maken.

We willen 4 klaslokalen, elk 9.75 bij 10,00 meter te bouwen met een veranda van 3,00 op 10,00 meter. De
kinderen zijn nu op de grond zitten en dat willen we zo houden, omdat ze worden gebruikt om het en er is geen geld nog modern meubilair aan te schaffen. Zoals ze zelf zeggen: "Eerst klaslokalen dan is de rest zal volgen". Bij afwerking van de basisschool de kinderen kan overgaan tot het tweetalig voortgezet onderwijs in het Ju Miphan-Center, zodat ze leren in een vertrouwde omgeving, waar er ruime klaslokalen ter beschikking kunnen blijven. Direct na de levering van de kinderen kunnen gebruik maken van de school te maken. Het krijgen van nieuwe boeken is altijd een traktatie, ook voor de kinderen van de Ju Miphan Education Centre.

Door de snel groeiende aantal studenten en de kwaliteit van de leerboeken is het belangrijk dat nieuwe boeken per jaar worden verkregen. Speciaal voor de middelbare school een heleboel boeken worden gekocht.

De ouders zijn te arm om veel collegegeld te betalen, ze doen hun uiterste best om te eten en warme kleren voor hun kinderen, dus niet veel overblijft voor de school artikelen. Verwerven van nieuwe schoolboeken is gepland voor 2015, zowel het onderwijs, lezen en werken boeken, evenals blocnotes, onderwijs materialen zoals potloden, pennen, linialen en zo - dat al mogelijk is - schooltassen. Dit soort artikelen zijn alleen te koop in de grote stad Chengdu, een meer dan 1000 kilometer afstand van de regio.Terug naar overzicht